Гласини за врска со Милан Мариќ, добила награда за женска храброст – Факти за ќерката на Драган Бјелогрлиќ, Миа

Завршила политички науки, а денес е новинар, кој на само 26 години доби признание и награда за женска храброст. Често добива пофалби за својата убавина, а се „шушкаше“ дека успеала да го освои и Милан Мариќ – Што знаеме за ќерката на Драган Бјелогрлиќ, Миа?

glasini-za-vrska-so-milan-marikj-dobila-nagrada-za-zhenska-hrabrost-fakti-za-kjerkata-na-dragan-bjelogrlikj-mia-01.jpg

Драган Бјелогрлиќ е еден од најпознатите актери кој зад себе има долга филмска и театарска кариера и речиси и да не постои покрупен филмски проект во кој тој нема вмешано прсти.

Но, на приватен план Драган е сопруг и татко, чиишто деца долго време беа вистинска енигма за јавноста.

Тој и неговата сопруга Маја, веќе долги години се во брак, а нивните две деца веќе се возрасни и изградени личности, за кои многу често се вели дека ја наследиле убавината на мајка им, но харизмата и талентот на татко им.

glasini-za-vrska-so-milan-marikj-dobila-nagrada-za-zhenska-hrabrost-fakti-za-kjerkata-na-dragan-bjelogrlikj-mia-14.jpg

Миа и Алексеј Бјелогрлиќ долго време немаа официјални профили на социјалните мрежи, не споделуваа свои фотографии, и долго време се криеја од јавноста.

glasini-za-vrska-so-milan-marikj-dobila-nagrada-za-zhenska-hrabrost-fakti-za-kjerkata-na-dragan-bjelogrlikj-mia-13.jpg

Алексеј тргна по стапките на татко му и веќе глумел во повеќе српски филмови и театарски претстави, а Миа, првично се чинеше дека има намера да тргне во друг правец и да се обиде да изгради кариера во друга област.

glasini-za-vrska-so-milan-marikj-dobila-nagrada-za-zhenska-hrabrost-fakti-za-kjerkata-na-dragan-bjelogrlikj-mia-12.jpg

Миа (28) дипломира на Факултетот за политички науки на Универзитетот во Белград, каде ги заврши и мастер студиите.

glasini-za-vrska-so-milan-marikj-dobila-nagrada-za-zhenska-hrabrost-fakti-za-kjerkata-na-dragan-bjelogrlikj-mia-05.jpg

Но, со текот на годините таа полека се приближи кон јавниот живот, но и кон филмот.

Денес, Миа е сопственичка на продукциската куќа Bella Ciao Production, таа е авторка на емисијата „Ona se budi“, а работи и како водителка на утринската програма на телевизијата N1.

glasini-za-vrska-so-milan-marikj-dobila-nagrada-za-zhenska-hrabrost-fakti-za-kjerkata-na-dragan-bjelogrlikj-mia-09.jpg

Емисијата „Ona se budi“ е феминистички проект на Миа, која настанала како одговор на недостатокот на јавниот говор на темата за родова рамноправност, а ќерката на познатиот српски актер и режисер јавно застана во одбрана на припадничките на понежниот пол.

За оваа емисија, Миа во 2022-ра година ја доби и Наградата за женска храброст на Avon.

glasini-za-vrska-so-milan-marikj-dobila-nagrada-za-zhenska-hrabrost-fakti-za-kjerkata-na-dragan-bjelogrlikj-mia-04.jpg

Миа ретко зборува за својот приватен живот и за себе. Секогаш се обидува да одржи професионален однос со медиумите и колегите, а вели дека сака да биде објективен, бескромпомисен, храбар и автентичен новинар.

Таа вели дека прашањето што најчесто ѝ го поставуваат е тоа, како се носи со „бремето“ заради тоа што е ќерка на познат татко.

„Толку пати го слушнав тоа прашање, што тоа само по себе ми стана бреме. Наидував на предрасуди и сѐ уште наидувам и тоа целосно го разбирам затоа што луѓето оправдано се фрустрирани со непотизмот и идиократијата.

Од друга страна, пак, не е праведно некого априори да го дикредитирате и да му го одземете правото на успех или можноста да поседува способности, таленти, сопствен карактер и почит.

Знам како ги работев работите во животот, тоа го знаат и луѓето во моето опкружување и тоа е доволно, оптоварувањето со мислењето на останатите би ме направило роб на туѓите предрасуди, а тоа не смеам да го дозволам“ – рече Миа во една пригода.

glasini-za-vrska-so-milan-marikj-dobila-nagrada-za-zhenska-hrabrost-fakti-za-kjerkata-na-dragan-bjelogrlikj-mia-10.jpg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

Важи за најголема „плачка“ во турските серии, гладува за да биде витка - Факти за Бестемсу Оздемир Признава дека гладува за да го одржи извајаното тело, до 17 години била како мом...
Марија Шерифовиќ објасни зошто не сака второ дете: „Кога синот ќе има 20, јас ќе имам 60 години“ „Јас не се сеќавам на семејни летувања и зимувања. Кога бев мала, мајка ми по 3 ...
Иван Босиљчиќ сакаше со неа да ја замени Јелена Томашевиќ – Како изгледа денес балерината со која то... Иван Босиљчиќ и Јелена Томашевиќ две години не беа заедно, а во тој период тој б...
Стефан Ѓуриќ Раста се кае за грешките од минатото: „Ќерка ми има трауми од периодот додека бев во за... „Многу ми значи односот со Тара, затоа што ние двајца заедно растеме и поминувам...
Чистел тоалети, спиел на паркинг, не го познавал турскиот јазик – Како Керем Бурсин стана еден од на... Татко му не сакал да му дозволи да студира глума, затоа што стравувал дека ќе гл...
Вирално видео на Србинка: „Јас сум заменик директорка и сум патлиџан турист – со себе носам макарони... „Многу од вас мислат дека ви требаат многу пари за одмор, дека мора да можете да...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg