12 апликации кои докажуваат дека иднината пристигна

Се чини дека паметните телефони и апликациите кои тие ги користат се постојан дел од нашиот живот: со нив се будиме, јадеме, се забавуваме, учиме и вежбаме.

12-aplikacii-koi-dokazuvaat-deka-idninata-e-vekje-tuka-001.jpg

Сепак она кое навистина мора да го признаеме е дека ако пред само неколку години на голем дел од нив гледавме како на нешто неверојатно, сега тие се веќе застарени и некорисни.

Денес располагаме со апликации кои ни покажуваат дека човечкиот развој и напредок е толку брз и динамичен, што имаме чувство дека иднината веќе ни се случува денес.

Следните апликации го докажуваат токму тоа:

1. Преведувач на детскиот плач

Со прецизност од 92% апликацијата „Infant Crying Translator“ ќе ви каже дали вашето бебе плаче бидејќи чувствува глад, болка, сака да спие или дошло време за промена на пелените.

12-aplikacii-koi-dokazuvaat-deka-idninata-e-vekje-tuka-02.jpg

2. Селфи преобразба

„YouCam Makeup“ е апликација која веднаш ќе ви го разубави лицето доколку решите да направите селфи фотографија. Програмата лесно ги препознава цртите на лицето, ги адаптира, коригира и прави да изгледате прекрасно.

12-aplikacii-koi-dokazuvaat-deka-idninata-e-vekje-tuka-003.jpg

3. „Movesum“

Оваа апликација ќе ви покаже колку чекори треба да направите за да го „потрошите“ секое колаче кое сте го изеле во текот на денот.

12-aplikacii-koi-dokazuvaat-deka-idninata-e-vekje-tuka-04.jpg

4. Здрави навики

„Appendix Streaks“ ќе ве потсети на добрите навики како „пиј повеќе вода“, но и ќе ви помогне да се ослободите од лошите.

12-aplikacii-koi-dokazuvaat-deka-idninata-e-vekje-tuka-005.jpg

5. Уредување на мебелот

Апликацијата на „IKEA“ ви дозволува да го распоредите мебелот во вашиот виртуелен апартман за да видите како најдобро би одговарал во вашиот дом.

12-aplikacii-koi-dokazuvaat-deka-idninata-e-vekje-tuka-06.jpg

6. Бројач на калории

„Appendix Eat This Much - Meal Planner“ е одлична замена за личен нутриционист. Ви нуди план за исхрана на ниво на ден, седмица или месец, покажувајќи ви го бројот на калории кои треба да гo внесете и нудејќи ви специфични рецепти.

12-aplikacii-koi-dokazuvaat-deka-idninata-e-vekje-tuka-07.jpg

7. Учење без да излезете од дома

„Khan Academy“ е одлична апликација каде можете да најдете предавања за најразлични теми - од даноци до клеточно дишење.

12-aplikacii-koi-dokazuvaat-deka-idninata-e-vekje-tuka-08.jpg

8. Омилена музика

„SoundHound“ веднаш ќе ја препознае песната која ја слушате, а ќе ви даде можност и вие да пеете.

12-aplikacii-koi-dokazuvaat-deka-idninata-e-vekje-tuka-009.jpg

9. „Fun RunPee“

Ова е апликација која ќе ви каже кога е време за тоалет додека гледате филм. Таа ќе ви посочи кога има не толку важни моменти, кои можете да ги искористите за таа важна работа.

12-aplikacii-koi-dokazuvaat-deka-idninata-e-vekje-tuka-10.jpg

10. Преведувач за мачки

Апликацијата содржи 170 различни мачкини звуци и може да ги трансформира вашите зборови во мјаукање.

12-aplikacii-koi-dokazuvaat-deka-idninata-e-vekje-tuka-11.jpg

11. Енкриптирани пораки на Messenger

Ова е апликацијата која ја препорачува Едвард Сноуден како одличен начин никој да не дознае за вашите тајни разговори.

12-aplikacii-koi-dokazuvaat-deka-idninata-e-vekje-tuka-12.jpg

12. Детектор за метал

Благодарение на вградениот магнетометар, оваа апликација од вашиот телефон ќе направи одличен детектор за метал.

12-aplikacii-koi-dokazuvaat-deka-idninata-e-vekje-tuka-13.jpg

М. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Бизарните обичаи на африканското племе Хамар: Жената се камшикува за да докаже дека е достојна за бр... Пред да се ожени со неа, мажот ја камшикува жената, а таа не смее ни да заплаче,...
Жените го имаат главниот збор, мажите го земаат нивното презимe: Интересни факти за племето Кхаси од... Мажот во куќата доаѓа како домазет, целиот имот останува на најмалата ќерка, а а...
Најубавите женски имиња инспирирани од цвеќиња (и нивното значење) За родителите од големо значење е на своето дете да му дадат име кое гордо ќе го...
Жените му биле секс робинки, ги жигосувал со неговите иницијали – морничавиот култ на Кит Раниер Криејќи се зад семинари за личен развој, Кит Раниер направил култ во кој ги експ...
Застарени (женски) навики што ги научивме од мајките и бабите и треба да ги заборавиме Треба да носиме градник по дома, срамно е мажите да купат влошки за жените и мор...
Фотки кои ќе ве утешат – Луѓе кои имале навистина лош ден Скршен клуч во брава, поплавен стан – ако имате лош ден, овие фотки можеби ќе ве...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg