Професии со кои никогаш нема да ви недостасуваат пари за патување

Ретко кој не посакува да патува насекаде низ светот и да посети многу различни земји, но секогаш постои еден проблем. Пари.

profesii-so-koi-nikogash-nema-da-vi-nedostasuvaat-pari-za-patuvanje-01.jpg

Финансиите се најчестата причина која ги спречува луѓето да патуваат кога ќе посакаат.

Но, сепак не е невозможно. Постои начин на кој може да патувате без да ви недостасуваат пари за тоа.

Постојат професии и работни места кои овозможуваат да посетите градови и земји во кои секогаш сте посакале да одите, но ви изгледало невозможно.

Погледнете кои се тие и дали може да се пронајдете во некоја од нив:

Професор по англиски

Професорите по англиски јазик се многу барани, посебно во земјите во Азија, Африка и Латинска Америка. А, најдоброто е тоа што англискиот не мора да ви биде мајчин јазик за да предавате на некои од овие места.

Секако, потребно е да покажете важечки интернационален сертификат, а платата може да биде од 1.000 до 5.000 долари месечно.

Патување, плус пари за тоа? Совршено.

profesii-so-koi-nikogash-nema-da-vi-nedostasuvaat-pari-za-patuvanje-02.jpg

Работа на брод

Во последниве години стана многу популарна работата на брод, бидејќи во исто време патувате низ многу прекрасни земји за кои сте сонувале и заработувате многу пари.

Сместувањето, храната и осигурувањето најчесто се бесплатни, па нема да имате големи трошоци за тоа.

Можете да работите како готвач, хостеса, туристички водич, менаџер, фотограф, келнер и уште многу други позиции.

profesii-so-koi-nikogash-nema-da-vi-nedostasuvaat-pari-za-patuvanje-03.jpg

Блогер

Исто така една од најпопуларните професии во последно време, доколку може да се нарече така.

Секако, не е толку лесно како што изгледа да заработувате од патување и потребни ви се голем број на следбеници кои ќе ги гледаат, лајкуваат и споделуваат вашите Инстаграм објави, а за тоа е потребно време и труд.

Многу блогери исто така рекламираат брендови за што заработуваат многу пари, како на пример, инстаграмџијата Џек Морис, кој изјавил дека заработува 9.000 долари од еден рекламен пост.

profesii-so-koi-nikogash-nema-da-vi-nedostasuvaat-pari-za-patuvanje-004.jpg

Работа во хотел

Многу хотели, мали или поголеми, зависно од местото, се подготвени да вработат странци, на кои им доделуваат различни позиции и задачи.

Истовремено, може да ви биде обезбеден престој, како и оброци за време на работното време, па ова е уште еден одличен начин да патувате и да заработувате.

Секако, важно е да најдете добар работодавач, бидејќи не секаде плаќаат голема сума на пари, а секако, платата зависи и од позицијата која ќе ја најдете, а изборот е голем.

profesii-so-koi-nikogash-nema-da-vi-nedostasuvaat-pari-za-patuvanje-05.jpg

Стјуардеса

Ова е веројатно најдобрата професија за вистинските љубители на патувањето. Ќе запознаете многу нови пријатели, ќе имате попуст на авионските билети, ќе посетите неверојатни места и ќе заработите многу пари, зависно од компанијата.

profesii-so-koi-nikogash-nema-da-vi-nedostasuvaat-pari-za-patuvanje-06.jpg

Бармен

Доколку инвестирате во вашите барменски способности, можете добро да се снајдете и ќе имате можност да посетите различни земји, егзотични места, популарни локали каде што ќе работите и ќе заработувате многу.

Во повеќето такви локали може да биде обезбедено храна и сместување, како и бонуси.

profesii-so-koi-nikogash-nema-da-vi-nedostasuvaat-pari-za-patuvanje-07.jpg

М. М. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Зошто никогаш не треба да ја ставате облеката во хотелските плакари и фиоки? Ако сте од оние луѓе кои се подготвени за пакување на куферите во кое било време...
10 работи кои парите не можат да ви ги купат во животот Достоинство, љубов... Потсетник дека најважните работи во животот не можат да се...
Низ илустрации: Видови токсични луѓе кои не ви требаат во животот Луѓе кои постојано се жалат, но и луѓе кои постојано бараат услуги – кои токсичн...
Луѓе откриваат интимни семејни тајни: Работи што никогаш нема да ги признаам пред партнерот „Сопругата не знае дека пред да се венчаме, имав односи со мажи“. „Сопругата ...
Храна, бензин: 11 трикови како да заштедите пари и платата да ви издржи до 1-ви „Дадете си задача еден месец да не фрлите ништо од храна. Кога бананите ќе почну...
15 фото-докази дека брадата е како шминка за мажите Ги крие несовршеностите на лицето и може целосно да го трансформира ликот – брад...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg