Мајка ѝ е Гркинка, има мафијашки корени - Факти за принцезата од Дубаи која на Инстаграм се разведе од сопругот

Мајка ѝ била мафијашка принцеза од семејството кое предизвикувало страв и трепет низ Грција во 90-тите, ја научила ќерка ѝ од најмали нозе да зборува грчки, но и ѝ ја пренела нејзината култура и традиција – Што знаеме за принцезата од Дубаи, Махра која се разведе од сопругот преку Инстаграм.

majka-i-bila-mafijashka-princeza-od-grcija-fakti-za-princezata-od-dubai-koja-na-instagram-se-razvede-od-soprugot-01.jpg

Принцезата од Дубаи, Махра Бинт Мохамед Бин Рашид Ал Мактум, во последните неколку месеци привлече внимание со тоа што од сопругот се разведе преку Инстаграм, а сега одлучи да започне свој бизнис и лансираше свој парфем на кое му го даде името „Развод“ (Divorce).

majka-i-bila-mafijashka-princeza-od-grcija-fakti-za-princezata-od-dubai-koja-na-instagram-se-razvede-od-soprugot-04_copy.jpg

За жените во Дубаи и Арапскиот свет, принцезата стана симбол на женскиот отпор и за непокорливост, па многумина ја поздравија нејзината одлука да се спротивстави на неверствата на мажите и на полигамијата.

majka-i-bila-mafijashka-princeza-od-grcija-fakti-za-princezata-od-dubai-koja-na-instagram-se-razvede-od-soprugot-05.jpg

Махра важи за еден од попрогресивните членови на кралското семејство на Дубаи, а тоа според некои се должи на нејзината мајка и балканските корени.

Во продолжение проследете неколку интересни факти за неа:

Принцезата Махра (30) е ќерка на шеикот Мохамед Бин Рашид Ал Мактум, кој е потпретседател, премиер и министер за одбрана на Обединетите Арапски Емирати.

majka-i-bila-mafijashka-princeza-od-grcija-fakti-za-princezata-od-dubai-koja-na-instagram-se-razvede-od-soprugot-20.jpg

Се смета дека татко ѝ има богатство од околу 18 милијарди долари, а тој е сопственик на повеќе компании, меѓу кои Emirates Airline, а негова била идејата за градбата на повеќе препознатливи градби во Дубаи, како и на Бурџ Халифа.

majka-i-bila-mafijashka-princeza-od-grcija-fakti-za-princezata-od-dubai-koja-na-instagram-se-razvede-od-soprugot-19.jpg

Махра е единствената ќерка што шеикот ја добил од бракот со Зои Грегоријакос, а тој има уште 25 други деца, од другите 5 брака.

majka-i-bila-mafijashka-princeza-od-grcija-fakti-za-princezata-od-dubai-koja-na-instagram-se-razvede-od-soprugot-18.jpg

Махра е симбол за убавина во Обединетите Арапски Емирати, а секогаш се фотографира во свој елегантен стил. Таа често е дел од модните случувања и настани во Дубаи.

majka-i-bila-mafijashka-princeza-od-grcija-fakti-za-princezata-od-dubai-koja-na-instagram-se-razvede-od-soprugot-10.jpg

Принцезата Махра е мошне блиска со нејзината мајка Зои, па често на Инстаграм објавува нивни заеднички фотографии, а вели дека уште од најмали нозе била одгледувана во духот на грчката традиција и течно зборува грчки јазик.

„Од најмали нозе мајка ми, ми ја пренесе грчката култура, а како резултат на тоа, мошне сум поврзана со земјата. Течно зборувам грчки јазик и се трудам колку е можно почесто да ја посетувам мојата земја“ – рече таа.

majka-i-bila-mafijashka-princeza-od-grcija-fakti-za-princezata-od-dubai-koja-na-instagram-se-razvede-od-soprugot-07.jpg

Инаку, во грчките медиуми, често се нагласува дека мајка ѝ на Махра, не е која било жена од Грција, туку и самата била принцеза, но на мафијашкото семејство што во последните години на 20-иот век владеело со улиците низ Атина.

majka-i-bila-mafijashka-princeza-od-grcija-fakti-za-princezata-od-dubai-koja-na-instagram-se-razvede-od-soprugot-14.jpg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

„Мислам дека не ја сакав кога се роди“ - Бредли Купер искрен за ќерка му Леа „Бев фасциниран од ќерка ми, сакав да се грижам за неа, но не ги разбирав другит...
Тргнала на фотосесија, завршила како секс робинка и била силувана од 6 мажи – Приказната на актеркат... „Помалку од два проценти од жените успеваат да побегнат од трговијата со бело ро...
Со пари можат да си купат и талент - како живеат и заработуваат ќерките на Џеј Ло, Бијонсе, Ким Кард... Ќерката на Бијонсе има личен готвач и стилист, а името ѝ е заштитено со закон. К...
„Ќе ја научиш ли ќерка ти да не биде како тебе?“ – Парис Хилтон критикувана затоа што ќе снима реалн... „Ќе покажеш ли и колку дадилки имаш?“, „Како не ти е срам да се фалиш дека си до...
Биолошкиот син на Мадона побегна од неа на 15 години и остана со татко му – во какви односи се денес... Го носеше со себе на турнеи, па тој ѝ побегна и си замина кај татко му. Односот ...
Анџелина Џоли разочарана: Биолошката ќерка ѝ го сврте грбот – ќе се сели кај татко ѝ Шајло Џоли Пит во мај годинава ќе наполни 18 години, а планира да се пресели кај...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg