Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк


Заглавен прстен, лизгави чевли: Трикови за брзо решавање на неочекуваните проблеми

На сите ни се случиле непријатни изненадувања во ситуација кога најмалку требало да се случат.

trikovi-koi-kje-ve-spasat-od-neprijatnosti-vo-razlichni-situacii-01.jpg

Или пак, колку пати сте морале набрзина да отидете некаде, а не сте соодветно средени во изгледот?

Без разлика за каква непријатна ситуација се работи, никој не сака да ги искусува често.

Затоа, во продолжение ви нудиме неколку трикови кои ќе ве спасат од непријатности во различни ситуации во кои може секој да се најде:

Масна коса

Кога немате време да ја измиете косата, земете тоалет хартија и натапкајте ја на масните делови на коренот на косата. Потоа, малку разбушавете ја косата и ќе изгледа подобро.

trikovi-koi-kje-ve-spasat-od-neprijatnosti-vo-razlichni-situacii-02.jpg

Проблеми со патент

Кога патентот на облеката ќе се заглави, обидете се да го решите проблемот со молив. Тријте ги двете страни на патентот со моливот и потоа нежно повлечете.

trikovi-koi-kje-ve-spasat-od-neprijatnosti-vo-razlichni-situacii03.jpg

Потење под гради и пазуви

Доколку забележите дека делот под градите ви се поти кога надвор е топло, може да искористите дневни влошки кои ќе ги ставите во градникот и ќе ја апсорбираат потта.

trikovi-koi-kje-ve-spasat-od-neprijatnosti-vo-razlichni-situacii-04.jpg

Истиот трик може да го искористите и за потење под пазувите - ставете дневна влошка под пазувите, но само доколку ракавите на блузата се доволно долги и материјалот не е проѕирен.

zaglaven-prsten-lizgavi-chevli-trikovi-za-brzo-reshavanje-na-neochekuvanite-problemi-03.jpg

Изместување на очила

За да не мора постојано да ги местите очилата кои ви паѓаат и се изместуваат, ставете проѕирни ластичина на крајот на рачките и така нема да ви се лизгаат.

zaglaven-prsten-lizgavi-chevli-trikovi-za-brzo-reshavanje-na-neochekuvanite-problemi-05.jpg

Разликување на нијансите на лицето во лето

Кога ќе фатите боја во лето, невозможно е да ја користите истата пудра без да се познава разлика во тенот на лицето и вратот. Но, за да не купувате нова пудра за краток период, може само да додадете течен бронзер во пудрата и добро да измешате.

zaglaven-prsten-lizgavi-chevli-trikovi-za-brzo-reshavanje-na-neochekuvanite-problemi-06.jpg

Оцртување на вишокот под хеланките

Ако хеланките премногу ви ги нагласуваат недостатоците, постои начин да ги сокриете. Земете стари хулахопки и исечете го горниот дел во вид на шорцеви. Носете ги под хеланките за телото да ви изгледа позатегнато и мазно.

trikovi-koi-kje-ve-spasat-od-neprijatnosti-vo-razlichni-situacii-05.jpg

Дамки од мастило

Сигурно многупати ви се случило погрешка да ви истече мастило од пенкалото или едноставно да се шкртнете на светла облека.

За ова може да ви помогне обичен антибактериски гел. Ставете крпа под дамката за да го собере мастилото, па ставете од гелот и тријте ја дамката со крпче или памук, па исплакнете го делот.

trikovi-koi-kje-ve-spasat-od-neprijatnosti-vo-razlichni-situacii06.jpg

Продолжува на следната страна...



Би можело да ве интересира:

Храна, бензин: 11 трикови како да заштедите пари и платата да ви издржи до 1-ви „Дадете си задача еден месец да не фрлите ништо од храна. Кога бананите ќе почну...
8 ситуации кои може да ве извадат од такт додека сте на летување, низ илустрации Очекувате да запознаете згоден дечко на плажа, а наместо тоа ви приоѓа само маж ...
13 корисни трикови што може да ве спасат од незгодни ситуации со изгледот Како брзо да ги избелите забите или да го освежите здивот? Овие корисни трикови ...
5 психолошки трикови што треба да ги знаете (и ќе ви го олеснат животот) Дали знаевте дека кога се ракувате, личноста што ја држи раката одгоре секогаш с...
Зелен чај против лош мирис и уште 6 трикови со кои чевлите ќе ви бидат удобни и ќе личат на нови Долгото одење или стоење во салонки не е секогаш пријатно. По некое време п...
Трикови за да откриете дали накитот што го купувате е вистински или копија? Знаете ли дека вистинските бисери имаат рапава површина, а не мазна и дека траги...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg