„Никогаш не сум бил посреќен“ – Маж живее на приватно островче со две мали куќички (фото)

Кога родителите му рекле да се исели од дома, Тим Дејвидсон од САД си купил мал дом на тркала, а неколку години подоцна инвестирал во мало островче кое го претворил во вистинска оаза.

nikogash-ne-sum-bil-posrekjen-mazh-zhivee-na-privatno-ostrovche-so-dve-mali-kukjichki-foto-01.jpg

Кога бил во доцните 20-ти, родителите на Тим Дејвидсон му рекле дека е време да се исели од нивниот дом. Тим размислувал за неговите опции и му било јасно дека нема доволно пари за да купи куќа. Истовремено, не сакал да вади огромни кредити што ќе ги отплаќа целиот живот.

Всушност, Тим воопшто не сакал да купува голема куќа и отсекогаш сметал дека му е сосема доволно да има мал простор за живеење, само со неопходните работи. Тогаш се сетил на американска компанија која продава мали домови на тркала, ги контактирал и си купил мала куќичка по цена од 70.000 долари.

nikogash-ne-sum-bil-posrekjen-mazh-zhivee-na-privatno-ostrovche-so-dve-mali-kukjichki-foto-03.jpg

„Имав многу предности што го направив тој избор. Многу побрзо ќе отплатам кредит за мала куќичка отколку за огромен дом, а во неа имам сè што ми треба“, вели тој.

Кога се вселил во малата куќа, Тим го прифатил минималистичкиот начин на живот и исфрлил речиси 80% од работите што ги поседувал. Првите две години Тим ја преместувал куќичката и живеел на различни локации, но по некое време сакал да најде постојано живеалиште.

nikogash-ne-sum-bil-posrekjen-mazh-zhivee-na-privatno-ostrovche-so-dve-mali-kukjichki-foto-04.jpg

Токму во периодот кога почнал да размислува за тоа, случајно налетал на оглас за продажба на мало островче во Флорида, на само неколку метри од брегот.

nikogash-ne-sum-bil-posrekjen-mazh-zhivee-na-privatno-ostrovche-so-dve-mali-kukjichki-foto-02.jpg

Островот кој има површина од околу 6.000 метри квадратни се користел како депонија за стари камп приколки, а е поврзан со брегот со мал пат. Тим открива дека на почетокот сопственикот му барал „астрономска сума“, но после неколку денови преговарање, успеал да го купи за околу 200.000 долари.

Откако го средил, Тим го паркирал својот дом на тркала на островот и живее таму веќе две години.

nikogash-ne-sum-bil-posrekjen-mazh-zhivee-na-privatno-ostrovche-so-dve-mali-kukjichki-foto-06.jpg

Со текот на времето тој го претворил островчето во вистинска оаза – направил тревник, засадил тропски овошки и си направил природна ограда околу островот од дрвја.

Но, штом почнала првата сезона на урагани во Флорида, сфатил дека ќе му треба постабилен дом од куќичката на тркала. Тогаш направил уште еден мал дом, доволно цврст за да ги издржи силните ветришта од ураганите.

nikogash-ne-sum-bil-posrekjen-mazh-zhivee-na-privatno-ostrovche-so-dve-mali-kukjichki-foto-07.jpg

Сега тој најчесто престојува во домот на тркала, а одвреме-навреме ја издава новата куќичка на Airbnb за да си ги покрие трошоците.

nikogash-ne-sum-bil-posrekjen-mazh-zhivee-na-privatno-ostrovche-so-dve-mali-kukjichki-foto-05.jpg

nikogash-ne-sum-bil-posrekjen-mazh-zhivee-na-privatno-ostrovche-so-dve-mali-kukjichki-foto-08.jpg

Тој вели дека на неговото островче е посреќен од кога било, воопшто не размислува за поголема куќа и е убеден дека ја направил вистинската одлука.

nikogash-ne-sum-bil-posrekjen-mazh-zhivee-na-privatno-ostrovche-so-dve-mali-kukjichki-foto-09.jpg

Повеќе фотки од островот на Тим на следната страница...



Би можело да ве интересира:

„Се запознавме во суд додека чекавме да се разведеме и веќе 17 години сме заедно“: Неверојатни прика... „Сопругот сакаше да се разведеме по 7 години брак, а јас за да го испровоцирам, ...
Каква судбина имале децата на најголемите диктатори на светот и дали ги стигнала кармата на нивните ... Синот на Сталин се самоубил, синот на Чаушеску ширел блуд и разврат, а Мусолини ...
Луѓе кои биле нападнати од сериски убијци и се спасиле Тед Банди е еден од најпознатите сериски убијци одговорен за смртта на над 30 же...
Милионери кои исчезнале под мистериозни околности (и не се најдени до денес) Во 2020-та, богаташката Мелиса од Австралија го напуштила нејзиниот дом во пет ч...
Токсичната врска на Марија Калас и Аристотел Оназис: Ја изневерил со Џеки Кенеди, јавно ја понижувал Познатиот грчки богаташ ѝ бил најголемата љубов на оперската дива Марија Калас, ...
Киви без семки и уште 8 навидум обични продукти од кои луѓето се изненадиле кога ги виделе Јајце без жолчка, тиква која 6 месеци изгледа исто без никакви промени – секојдн...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg