14 причини зошто Норвежаните се светлосни години пред нас

Индиферентни се кон тоа како изгледаат другите, од облека до шминка и маникир, за ништо такво нема да добиете комплимент.

14-prichini-norvezhanite-se-svetlosni-godini-pred-nas-01.jpg

Иако периодов никаде не е совршено заради пандемијата која владее, сепак во нормални услови, некои земји се за восхит, а токму таква е Норвешка.

Од стандардот на живот до квалитетот на образованието, Норвешка е рај за живот.

Таа постојано се вбројува во водечките земји на светот, а пак нејзините граѓани според истражување од 2020 година се 5-ти на листата најсреќни луѓе на светот.

Која е тајната на успехот?

Зошто Норвешка е светлосни години пред нас?

Норвежаните ги оставаат автомобилите и домовите отклучени, без страв, без камери и односите се градат на база на доверба.

14-prichini-norvezhanite-se-svetlosni-godini-pred-nas-13.jpg

Стојат во редици во кафулињата и супермаркетите без да се жалат и да прават фаци поради долгото време на чекање.

14-prichini-norvezhanite-se-svetlosni-godini-pred-nas-10.jpg

Прекршоците на поединци често се стопирани од самите Норвежани, без разлика дали станува збор за кражба, измама или друг криминален акт.

14-prichini-norvezhanite-se-svetlosni-godini-pred-nas-16.jpg

Иако Норвежаните се добро ситуирани, тие се дискретни во врска со нивното богатство, не одат наоколу да се фалат што сѐ имаат.

14-prichini-norvezhanite-se-svetlosni-godini-pred-nas-11.jpg

Индиферентни се кон тоа како изгледаат другите, од облека до шминка и маникир, за ништо такво нема да добиете комплимент.

14-prichini-norvezhanite-se-svetlosni-godini-pred-nas-02.jpg

Односот кон децата им е смирен и разговорите се како возрасна личност со возрасна личност, нема врескање: „Престани, да го правиш тоа!!!“.

14-prichini-norvezhanite-se-svetlosni-godini-pred-nas-12.jpg

Иако 80% од населението живее во градовите, поголемиот дел од нив имаат летна куќа со брод, тие се вистински вљубеници во природата и постојано се во движење.

14-prichini-norvezhanite-se-svetlosni-godini-pred-nas-15.jpg

Терасите на отворено на кафулињата функционираат дури и кога температурите се под нулата, Норвежаните преферираат да го пијат кафето на свеж воздух (во нормални услови).

14-prichini-norvezhanite-se-svetlosni-godini-pred-nas-05.jpg

Уште 6 факти на следната страна...



Би можело да ве интересира:

Како изгледаат 14 славни мажи и нивните синови на иста возраст? Бруклин Бекам, кој неодамна наполни 25 години, не се разликува многу од неговиот...
Брус Вилис и Деми Мур беа во брак – Настани кои се случија пред дури 35 години Пред 35 години, се емитуваше последната епизода од легендарната сапуница „Династ...
Ретро кујнски апарати што нашите баби (веројатно) ги користеле Сте виделе ли миксер кој не работи на струја? А, сте виделе ли како изгледале не...
9 забавни илустрации кои покажуваат дека со стареењето гледаме поинаку на работите Конечно знаеме како да ги распределиме финансиите, избираме практични подароци, ...
Токсичната врска на Марија Калас и Аристотел Оназис: Ја изневерил со Џеки Кенеди, јавно ја понижувал Познатиот грчки богаташ ѝ бил најголемата љубов на оперската дива Марија Калас, ...
Луѓе откриваат интимни семејни тајни: Работи што никогаш нема да ги признаам пред партнерот „Сопругата не знае дека пред да се венчаме, имав односи со мажи“. „Сопругата ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg