Сопственикот на IKEA ќесичките за чај ги користи повеќе од еднаш: 4 милијардери со бизарни навики

Некои се претерано скржави, други опседнати, трети ексцентрични... Нивните навики дефинитивно не се нешто што го гледаме секој ден.

sopstvenikot-na-ikea-kjesichkite-za-chaj-gi-koristi-povekje-od-ednash-4-milijarderi-so-bizarni naviki-01.jpg

Сите сонуваме да бидеме богати и да имаме пари за да сториме сè што ќе посакаме.

Но, понекогаш премногу пари може да ве променат и најчесто не на подобро. Всушност, милијардерите се едни од луѓето со најчудни навики.

Нивното ексцентрично однесување на моменти згрозува. Еве некои од најбизарните навики на 4 милијардери:

Salvatore Sam Cerreto

Salvatore Sam Cerreto е брилијантен ум од Сиднеј, Австралија, кој направил богатство преку работата со недвижнини.

Но, тој постојано имал навика да шета по улиците во Сиднеј и да бара ресторани и ланч барови, но наместо да се послужи со добар оброк, тој носел ролна тоалет со него и вршел голема нужда пред нив.

Ова одвратно „хоби“ на милијардерот во 8-мата деценија од животот го згрози целиот свет. Во 2011 тој бил уловен на камера на дело и обвинет за неговото однесување, но брзо бил ослободен со условна казна.

sopstvenikot-na-ikea-kjesichkite-za-chaj-gi-koristi-povekje-od-ednash-4-milijarderi-so-bizarni naviki-05.jpg

Ingvar Kamprad

Ingvar Kamprad е основачот на IKEA и еден од најбогатите луѓе на светот.  Но, и покрај завидниот финансиски статус тој е ексцентричен човек со неколку бизарни навики.

Вози децении старо Волво, ќесичките за чај ги користи повеќе од еднаш и хартија за пакување на подароци купува на попуст по Божиќ. Некои тврдат дека дури краде и сол и бибер од рестораните што ги посетува.

Живее во скромен дом во кој секое парче мебел е од IKEA. Исто така, често патува и со јавен превоз.

sopstvenikot-na-ikea-kjesichkite-za-chaj-gi-koristi-povekje-od-ednash-4-milijarderi-so-bizarni naviki-02.jpg

Robert Klark Graham

Robert Klark Graham го заработил своето богатство преку пронаоѓање на специјални леќи за диоптерските очила. Иако, сме му благодарни за тоа, не можеме да ја игнорираме неговата опседнатост.

Бил опседнат да креира супериорна раса нешто како Хитлер и визиите за Нацистичка Германија. Тој не се концентрирал на изгледот, туку на интелигенцијата и направил банка за сперма во која смееле да донираат сперма само добитници на Нобелова награда.

Но, грешката му била тука затоа што Нобеловата награда најчесто се доделува на личности по животен век минат во напорна работа и периодот кога се наградени се многу стари за да донираат квалитетна сперма.

sopstvenikot-na-ikea-kjesichkite-za-chaj-gi-koristi-povekje-od-ednash-4-milijarderi-so-bizarni naviki-03.jpg

Clive Palmer

Австралискиот бизнисмен Clive Palmer беше на насловните страници повеќе пати. Тој има огромна рударска компанија Mineralogy, која ја снабдува Кина со железо, и може да се пофали со завидна заработувачка.

Со своите пари е фокусиран на неколку луди и грандиозни проекти. Бил опседнат со филмовите Jurassic Park, па спонзорирал клонирање на диносаурус, но кога не успеал плаќал за документарци за нив и градење на грандиозни статуи.

Потоа бил опседнат со Titanic, па сакал да направи реплика на познатиот потонат брод. Но, сè уште нема вести дали овој проект е завршен.

sopstvenikot-na-ikea-kjesichkite-za-chaj-gi-koristi-povekje-od-ednash-4-milijarderi-so-bizarni naviki-04.jpg

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Каква судбина имале децата на најголемите диктатори на светот и дали ги стигнала кармата на нивните ... Синот на Сталин се самоубил, синот на Чаушеску ширел блуд и разврат, а Мусолини ...
Милионери кои исчезнале под мистериозни околности (и не се најдени до денес) Во 2020-та, богаташката Мелиса од Австралија го напуштила нејзиниот дом во пет ч...
Бурниот љубовен живот на Пикасо – имал стотици девојки, не бил верен на ниту една Две негови љубовници си го одземале животот, а две добиле нервен слом. На ниту е...
„Нема да се омажам за тебе“: 8 жени открија зошто ги одбиле своите партнери „Ме побара за сопруга и ми рече да си ставам тетоважа ‘приватна сопственост, заф...
Најозлогласените и најмоќните наркобосови во светот (кои ги засенува една жена) Можеби мажите се оние кои доминираат во светот на криминалот, но ниту еден од ни...
Луѓе кои биле нападнати од сериски убијци и се спасиле Тед Банди е еден од најпознатите сериски убијци одговорен за смртта на над 30 же...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg