Љубе (29) од Велес е мајстор за мебел од палети: „Сè започна како хоби, најбарани се гарнитурите за двор“

„Сè започна во 2018 година кога личната страст за изработка на мебел, од хоби прерасна во бизнис. Просечниот животен век на парче мебел од палети зависи од неколку фактори како: квалитетот на палетите, одржувањето, заштитата, употребата“ – вели во интервју за CRNOBELO.com мајстор Љубе од Велес, кој креира прекрасни парчиња мебел од палети.

ljube-29-od-veles-e-majstor-za-mebel-od-paleti-se-zapochna-kako-hobi-najbarani-se-garniturite-za-dvor-01.jpg

Љубе Димов или попознат како мајстор Љубе е 29-годишен велешанец, кој по завршеното средно економско образование, одлучил да започне сопствен бизнис.

Благодарение на сопствената креативност и умешност, со своите две раце креира совршени парчиња мебел, на кои многумина се восхитуваат.

ljube-29-od-veles-e-majstor-za-mebel-od-paleti-se-zapochna-kako-hobi-najbarani-se-garniturite-za-dvor-02.jpg

Неговиот мебел е изработен од висококвалитетно чамово дрво, со коешто се изработуваат и палетите, а тој со мајката и братот напорно работи за да ги креираат парчињата мебел, на кои стои потписот на нивната фирма Palletland.

„Нашите гарнитури, комплет со подлоги за седење и перничиња се специјално создадени за да го разубават дворот, балконот или пак терасата на нашите купувачи.

А покрај гарнитурите, изработуваме и лулашки, лежалки, lazy bag, кујни, кревети, комоди, шанкови, полици, патокази и многу други нешта“ – вели Љубе во изјава за CRNOBELO.com.

ljube-29-od-veles-e-majstor-za-mebel-od-paleti-se-zapochna-kako-hobi-najbarani-se-garniturite-za-dvor-03.jpg

Досега соработувале со повеќе познати локали низ Македонија, уредувале мебел за бич барови, берберници, вили и други познати места, а за CRNOBELO.com, откриваат повеќе детали за тоа како дошле до идејата за ваков бизнис и што треба да знаете ако се одлучите да набавите мебел од палети во вашиот дом.

ljube-29-od-veles-e-majstor-za-mebel-od-paleti-se-zapochna-kako-hobi-najbarani-se-garniturite-za-dvor-04.jpg

Како треба да се одржува овој мебел, со што можете да го уништите, и колку е неговиот животен век?

ljube-29-od-veles-e-majstor-za-mebel-od-paleti-se-zapochna-kako-hobi-najbarani-se-garniturite-za-dvor-05.jpg

Прочитајте повеќе во интервјуто со мајстор Љубе:

Од каде љубовта кон столарскиот занает? Има ли некој друг во семејството што се занимавал со овој занает?

Љубовта кон столарскиот занает е поврзана со уживањето во креативноста, можноста да се создадат убави и практични предмети од дрво и секако задоволството од рачната изработка.

ljube-29-od-veles-e-majstor-za-mebel-od-paleti-se-zapochna-kako-hobi-najbarani-se-garniturite-za-dvor-17.jpg

Каков мебел изработувате вообичаено, кои парчиња ви се најбарани?

Покрај гарнитурите, комплет со подлоги за седење и перничиња изработуваме и лулашки, лежалки, кујни, кревети, комоди, шанкови, полици, патокази и многу други нешта.

Но, нешто што е најбарано – тоа се гарнитурите за во двор, на балкон, тераса.

Може да се прават најразлични комбинации од елементите: двоседи, троседи, фотелји, табуретки, аголни гарнитури, во различни бои и материјали на перничињата, сè по желба и избор на купувачот.

ljube-29-od-veles-e-majstor-za-mebel-od-paleti-se-zapochna-kako-hobi-najbarani-se-garniturite-za-dvor-07.jpg

Од каде идејата за ваков бизнис?

Сè започна во 2018 година кога личната страст за изработка на мебел, најпрво хоби, потоа прерасна во бизнис бидејќи се утврди дека има интерес и побарувачка за нашите уникатни креации.

Можноста да се создадат уникатни дизајни коишто не се достапни во останатите продавници за мебел беше наша голема инспирација за започнување на овој бизнис.

ljube-29-od-veles-e-majstor-za-mebel-od-paleti-se-zapochna-kako-hobi-najbarani-se-garniturite-za-dvor-16.jpg

Купуваат ли Македонците мебел од палети, или повеќе се одлучуваат за друг вид мебел?

Заинтересираноста е навистина голема, а доказ за тоа е огромниот број на соработки што досега сме ги реализирале.

Во Македонија мебелот од палети е привлечен за многу луѓе поради својата креативност, функционалност, за оние кои сакаат нешто различно и персонализирано во својот дом или простор.

ljube-29-od-veles-e-majstor-za-mebel-od-paleti-se-zapochna-kako-hobi-najbarani-se-garniturite-za-dvor-08.jpg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

Меланија Цветковска, физиотерапевт: „Луѓето кај нас не сфаќаат дека потиснатите чувства предизвикува... „Лутината, стравот или тагата може да се манифестираат како разни абдоминални бо...
Марија од Радовиш 10 години е во количка: „Не дозволив тоа да ми е пречка во животот - возам АТВ, ма... „Мобилноста ја изгубив како последица на тешка сообраќајна несреќа. Пред по...
Каменка од Богданци има пилатес студио во Лондон: „Тука лесно се отвора мал бизнис, потоа давачките ... „За време на факултетските години почнав да барам функционален начин на вежбање ...
„Со радост се сеќавам на моето детство во Скопје, кога не се заклучуваа вратите и комшиите беа насме... „Сум имал среќа да живеам повеќе години во четири различни земји од нашиот регио...
Барбара Поповиќ за CRNOBELО: „Имам италијански корени, ќе пеам на Сан Ремо“ „Од македонските музичари најблиска сум со Иван Јованов од Либеро бенд. Тој ми е...
Ана Павловска – мастер за изработка на нокти: „Не треба да се прави пауза од правење нокти, не пречи... „Формата на нокти се прави според изгледот на раката и прстите, неумешните техни...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg