Што открива формата на носот за вашиот карактер, според науката?

Споредувајќи луѓе од целиот свет, еден научник заклучил дека постојат 12 разни типови или форми на нос, а открил и кои карактерни особини доаѓаат со секоја од нив.

shto-otkriva-formata-na-nosot-za-vashiot-karakter-spored-naukata-01.jpg

Научникот Абрахим Тамир решил да открие колку типови на носови имаат луѓето и успеал да ги подели во 12 разни категории.

За ова истражување тој користел фотографии од луѓе од целиот свет, а покрај формата, се фокусирал и на карактеристиките на секој од испитаниците.

Споредувајќи ги заедничките особини на луѓето со ист тип или форма на носот, тој сфатил дека може да се предвиди нечиј карактер според неговиот нос.

Во продолжение можете да погледнете кои карактеристики се поврзани со кој тип, но и дa откриете нешто повеќе за себе во зависност од формата на вашиот нос:

Тип 1

Луѓето кои имаат долг нос, чиј врв е свртен надолу, настојуваат да покажуваат храброст и одлучност. Тие размислуваат реалистично и неретко се амбициозни луѓе кои сакаат предизвици. Доста често овие луѓе постигнуваат успех подоцна во животот.

shto-otkriva-formata-na-nosot-za-vashiot-karakter-spored-naukata-02.jpg

Тип 2

Луѓето со мал и краток нос обично имаат ниска самодоверба и се неодлучни. Често се двоумат дали да го кажат нивното мислење и го прифаќаат туѓото, а некогаш се многу љубоморни.

shto-otkriva-formata-na-nosot-za-vashiot-karakter-spored-naukata-03.jpg

Тип 3

Луѓето со таканаречен „орловски“ нос се експерти за правење стратегии. Тие се многу издржливи и отпорни, и обично жестоко се борат за она што го сакаат.

shto-otkriva-formata-na-nosot-za-vashiot-karakter-spored-naukata-04.jpg

Тип 4

Луѓето со мал рамен нос обично знаат многу за луѓето и светот околу нив. Но сепак, генерално се со слободен дух и некогаш се однесуваат детинесто. Ова однесување, пак, може да им предизвика проблеми.

shto-otkriva-formata-na-nosot-za-vashiot-karakter-spored-naukata-05.jpg

Тип 5

Луѓето со ваков испрчен врв на нос се практични и секогаш можете да се потпрете на нив. Најчесто се многу добро организирани и секогаш прават рамнотежа помеѓу професионалниот и приватниот живот.

shto-otkriva-formata-na-nosot-za-vashiot-karakter-spored-naukata-06.jpg

Тип 6

Овие луѓе се многу толерантни и секогаш размислуваат разумно. Никогаш не брзаат со одлуките и можете да се потпрете на нив. Тие се и многу креативни, па неретко работат како уметници, писатели и слично.

shto-otkriva-formata-na-nosot-za-vashiot-karakter-spored-naukata-07.jpg

Продолжува на следната страница...



Би можело да ве интересира:

13 фото-докази дека на некои луѓе сè во животот мора да им е како под конец Јаткасти плодови идеално подредени во посебна тегла, јајца наредени според нијан...
Киви без семки и уште 8 навидум обични продукти од кои луѓето се изненадиле кога ги виделе Јајце без жолчка, тиква која 6 месеци изгледа исто без никакви промени – секојдн...
Жените го имаат главниот збор, мажите го земаат нивното презимe: Интересни факти за племето Кхаси од... Мажот во куќата доаѓа како домазет, целиот имот останува на најмалата ќерка, а а...
Бизарните обичаи на африканското племе Хамар: Жената се камшикува за да докаже дека е достојна за бр... Пред да се ожени со неа, мажот ја камшикува жената, а таа не смее ни да заплаче,...
Луѓе кои биле нападнати од сериски убијци и се спасиле Тед Банди е еден од најпознатите сериски убијци одговорен за смртта на над 30 же...
Корисни трикови што ги научивме во училиште, а ни служат за цел живот За разлика од новите генерации кои користат паметни табли и голем број надредни ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg