5 причини зошто треба да сте во Маврово за 8 Септември: Уживање и забава за целото семејство!

Маврово ги повикува сите љубители на велосипедизмот и оние кои се расположени за добра забава! Доколку барате незаборавно искуство, 8 септември е совршен ден за посета.

5-pricini-zosto-treba-da-ste-vo-mavrovo-za-8-septemvri-uzivanje-i-zabava-za-celoto-semejstvo-001.jpg

Освен што имате можност да го поминете продолжениот викенд на една од најубавите дестинации во нашата земја, ви даваме 5 убедливи причини зошто треба уште сега да си го вметнете во календар:

1. Сценографија што го одзема здивот.

Маврово е познато по својата неверојатна природна убавина. Од бујни шуми до спокојно езеро, областа нуди неверојатни глетки кои сигурно ќе ви го освежат умот и духот. Септември е идеално време за посета, со преминот од лето во есен кој додава магичен шмек на пејзажот.

5-pricini-zosto-treba-da-ste-vo-mavrovo-za-8-septemvri-uzivanje-i-zabava-za-celoto-semejstvo-02.jpg

2. Семејна забава.

Маврово е совршено за семејно бегство - има нешто во кое секој може да ужива. Поминете квалитетно време заедно, создавајќи спомени кои ќе траат цел живот.

3. Авантури на отворено.

Маврово е вистинско игралиште за ентузијасти кои сакаат да поминуваат квалитетно време на отворено. Пешачењето, велосипедизмот, риболовот, па дури и јавањето се популарни активности. Истражете ги патеките, откријте скриени водопади или едноставно уживајте во мирен пикник опкружен со природа.

5-pricini-zosto-treba-da-ste-vo-mavrovo-za-8-septemvri-uzivanje-i-zabava-za-celoto-semejstvo-03.jpg

4. Придонесете со вашата позитивна енергија и мисла за подобро утре.

Придружете се на енергична заедница на истомисленици кои споделуваат страст за здравјето, природата и животната средина. Запознајте нови пријатели, учествувајте во настаните и почувствувајте ја топлината и гостопримството на локалното население.

Сите погоре наведени работи, ќе бидат сплотени во петтата и најзначајна точка:  

5. Возбудлива велосипедска трка!

Без разлика дали сте конкурентен велосипедист или само сакате да уживате во возењето, велосипедската трка во Маврово на 8 септември е задолжителна.

HalkVeloGreen по петти пат нуди возбудлива патека низ прекрасниот мавровски пејзаж.

5-pricini-zosto-treba-da-ste-vo-mavrovo-za-8-septemvri-uzivanje-i-zabava-za-celoto-semejstvo-04.jpg

Зошто да учествувате:

  • Со учеството, вие не само што возите за забава, туку и придонесувате за поголема кауза - пошумување. Сите средства собрани од котизацијата ќе бидат наменети за засадување на нови дрвја, помагање за зазеленување на нашата планета. Со ова ја поддржувате мисијата на HalkEco за промовирање на здрав животен стил и грижа за животната средина.
  • Здравје и фитнес: Возењето велосипед е фантастичен начин да останете фит и активни. Уживајте во прекрасната глетка на Маврово додека спортувате.
  • Забава за целото семејство, пријатели и колеги. Можете да земете учество како дел од тимска трка, а може да се пријават и деца од 6 години па нагоре. За најмалите ќе има и забавна трка со балансери и тротинети. Ова е совршена можност да се поттикне љубовта кон велосипедизмот и природата уште од мали нозе. Гледајте како се тркаат со радост и ентузијазам, додавајќи дополнителен слој возбуда на денот.

5-pricini-zosto-treba-da-ste-vo-mavrovo-za-8-septemvri-uzivanje-i-zabava-za-celoto-semejstvo-02_1.jpg

  • За забавниот дел ќе се погрижат Викса, ди-џеј Александар Јорданов, а за храната JOJО's BBQ со проверено највкусните бургери.

Пријавувањето трае до 3 септември, пријавете се со клик ТУКА.

Спакувајте ги ранците, донесете го вашето семејство, пријателите и колегите и упатете се во Маврово за возбуда, природа и уживање!

Ако ви фали мотивација плус, погледнете како си поминавме лани:

Се гледаме во Маврово!

5-pricini-zosto-treba-da-ste-vo-mavrovo-za-8-septemvri-uzivanje-i-zabava-za-celoto-semejstvo-07_copy.jpg

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg