Фудбалска еуфорија во Куманово - со поддршка од Mozzart, обновен уште еден спортски терен

Уште едно спортско игралиште доби нов лик.

fudbalska-euforija-vo-kumanovo-so-poddrshka-od-mozzart-obnoven-ushte-eden-sportski-teren-01.jpg

Лидерот во приредување игри на среќа помогна во обнова на фудбалското игралиште во Куманово,каде тренираат голем број млади спортски таленти.

Реконструкцијата била повеќе од потребна, за сега децата да имаат подобри услови да се усовршуваат во својот омилен спорт.

fudbalska-euforija-vo-kumanovo-so-poddrshka-od-mozzart-obnoven-ushte-eden-sportski-teren-02_copy.jpg

„Голема багодарност до Mozzart,без чија поддршка немаше да упееме да го обновиме игралиштето. Сето ова е од најголема помош за децата кои тренират на овој терен. Се надеваме дека соработката ќе продолжи и натаму”, изјави Тони Раденковиќ, Претседател на ФК Куманово.

fudbalska-euforija-vo-kumanovo-so-poddrshka-od-mozzart-obnoven-ushte-eden-sportski-teren-03.jpg

Со помош од Mozzart, oбновена беше заштитната ограда на спортското игралиште и набавен материјал за санација на вештачката трева на теренот. На новата зелена оаза младите фудбалери ќе продолжат активно да тренираат.

fudbalska-euforija-vo-kumanovo-so-poddrshka-od-mozzart-obnoven-ushte-eden-sportski-teren-4.jpg

„Голем број барања секојдневно стигнуваат до нас, а меѓу нив беше и барањето од ФК Куманово за реконструкција на фудбалскиот терен каде тие ги одржуваат тренизните и натпреварите. Истото веднаш доби зелено светло,а се со цел развивање на желбата за спорт кај младите, да имаат место плус каде ќе може да тренираат и спортуваат”, изјави Ивана Стефановска Крстевска од Mozzart.

fudbalska-euforija-vo-kumanovo-so-poddrshka-od-mozzart-obnoven-ushte-eden-sportski-teren-05.jpg

Кога станува збор за развојот на спортот и спортскиот дух, Mozzart е секогаш тука да ја пружи потребната помош и поддршка.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg