Гризнат тост, измислено другарче: Најчудните нешта кои биле огласени на eBay

Откако е измислен интернетот, речиси и не постои нешто што може да нè изненади.

griznat-tost-izmisleno-drugarche-najchudnite-neshta-koi-se-prodale-na-ebay-01.jpg

На глобалните сајтови за продажба, како што е eBay, секојдневно се внесуваат илјадници огласи за работи кои луѓето сакаат да ги продадат. Најчесто станува збор за облека, предмети за домот или градината, книги и слично.

Но, има и огласи кои се навистина чудни, како на пример „го продавам значењето на животот“. Сигурно мислите дека огласот си стоел така, но овој „предмет“ е продаден за 3.26 долари.

Во продолжение погледнете дел од најчудните работи кои биле огласени на eBay:

Парче житарка

Во кутијата со житарки, еден човек пронашол парче житарка што му наликувала на јунакот ET од култниот филм на Стивен Спилберг. Житарката е продадена за 820 долари.

griznat-tost-izmisleno-drugarche-najchudnite-neshta-koi-se-prodale-na-ebay-02.jpg

Гризнат тост

Кога гостувал во една радио-станица, пејачот Џастин Тимберлејк каснал малку од тостот што му го подготвиле и го оставил. Следниот ден, гризнатиот тост на Џастин се појавил на eBay и бил продаден за неверојатни 1.050 долари.

griznat-tost-izmisleno-drugarche-najchudnite-neshta-koi-se-prodale-na-ebay-03.jpg

Чело како подвижна реклама

Ендру Фишер си го понудил своето чело како подвижна реклама за 30 дена. Компанијата SnoreStop го сметала овој потег за храбра, па го „купила“ челото на Ендру за да рекламира производи против ‘рчење.

griznat-tost-izmisleno-drugarche-najchudnite-neshta-koi-se-prodale-na-ebay-04.jpg

Цел човечки живот

Иан Ашер, го фатила криза на средни години и решил целосно да го промени животот. Тој ставил оглас дека го продава целиот негов живот, што вклучувало огромна куќа, автомобил, предмети од домот, па дури и запознавање со неговите пријатели.

Со парите што ги добил, 384.000 долари, Иан прошетал низ светот и се преселил во Костарика.

griznat-tost-izmisleno-drugarche-najchudnite-neshta-koi-se-prodale-na-ebay-05.jpg

Неуспешен спортски тим

По неколку разочарувачки сезони, американскиот фудбалски тим Indiana Firebirds бил ставен на продажба на eBay. На аукцијата, највисоката понудена цена била 3.9 милиони долари, што сепак не било доволно за да се продаде тимот.

griznat-tost-izmisleno-drugarche-najchudnite-neshta-koi-se-prodale-na-ebay-09.jpg

Гратче во Америка

Гратчето Бриџвил во САД е првото гратче кое се продало на eBay. Првиот пат, еден од понудувачите на аукцијата понудил дури 1.8 милиони долари, но кратко потоа се откажал. Две години подоцна, Бриџвил бил продаден за 700.000 долари.

griznat-tost-izmisleno-drugarche-najchudnite-neshta-koi-se-prodale-na-ebay-06.jpg

Измислено другарче

Откако психијатарот советувал еден 22-годишен студент да се ослободи од измисленото другарче Бернард, тој решил да го продаде на eBay. Но, мисијата била неуспешна бидејќи вработените во eBay го тргнале огласот.

griznat-tost-izmisleno-drugarche-najchudnite-neshta-koi-se-prodale-na-ebay-07.jpg

Значењето на животот

Еден маж наводно го пронашол вистинското значење на животот и го ставил на продажба на eBay. Верувале или не, било продадено за 3.26 долари, но никој сè уште не успеал да дознае што тоа точно претставува.

griznat-tost-izmisleno-drugarche-najchudnite-neshta-koi-se-prodale-na-ebay-08.jpg

М. В. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Ретро кујнски апарати што нашите баби (веројатно) ги користеле Сте виделе ли миксер кој не работи на струја? А, сте виделе ли како изгледале не...
Најчудните растенија ширум светот (фото) Ако погледнеме малку подлабоко, ќе сфатиме дека природата е вистински уметник ко...
Најчудните погребни обичаи во Србија: Цело село се кани на игранка, се играат ора Луѓето област во Србија имаат чудни обичаи за време на погреби, особено кога ќе ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg